Skip to content
Kort om mig

Hej, Marko heter jag

och är en glad Karlstadbo på 32 år som är driven, älskar att lösa problem, vara kreativ, skapa resultat och växa med trevliga och spännande människor. Jättekul att just du har hittat hit!

Jag driver ImagineX AB där jag jobbar med konstnärskap och entreprenörskap, de passioner jag brinner för.

Om
Hela paketet

En person, en hel byrå

Genom min passion, driv och många års erfarenhet av att ha jobbat på reklambyrå och IT-bolag gör att jag idag har djup och bred kompetens inom webb, design, UX/UI, illustration, foto, video och strategisk kommunikation. En hel digitalbyrå i en person brukar jag säga.

Det gör att jag idag erbjuder mina kunder tjänster av toppkvalité som en vass byrå gör fast till mycket mer konkurrenskraftiga priser och personligt bemötande då jag sköter hela processen.

Kundnöjdhet, resultat, kreativitet och professionalism är mina ledord.

Det lilla extra

Utmärkelser och certifikat

Jag är tacksam att ha fått jobba i spännande och roliga projekt med grymma samarbetspartners och fantastiska kunder. Och ibland blir det lite extra kul när det uppmärksammas, men det viktigast är att alla inblandade växer och är nöjda.

 Sveriges bästa intranät 2021

Sveriges bästa intranät 2021

Sitevision Awards

Vinnare med kunden Rikshem AB

Sveriges bästa intranät 2020

Sveriges bästa intranät 2020

Web Service Award

Vinnare med kunden Rikshem AB

Sveriges bästa intranät 2020

Sveriges bästa intranät 2020

Sitevision Guldhanden

Finalist med kunden Rikshem AB

Sveriges bästa intranät 2019

Sveriges bästa intranät 2019

Sitevision Guldhanden

Vinnare med kunden TL Bygg AB

Tillgänglighet (WCAG 2.1) för UX & Designers

Tillgänglighet (WCAG 2.1) för UX & Designers

Certifikat – Tillgänglighet för UX & Designers

Funka - Utveckling och tillgänglighet med WCAG 2.1 

Funka - Utveckling och tillgänglighet med WCAG 2.1 

Certifikat – Hur man bygger tillgängliga gränssnitt i HTML och CSS

Webbtillgänglighetsdirektivet

Webbtillgänglighetsdirektivet

Certifikat – Tillgänglighet enligt i den europeiska standarden EN301549

Google Digitalakademin

Google Digitalakademin

Certifikat – Digital marknadsföring (SEO, SEM, strategi, annonsering, social media m.m)

Ständig nyfikenhet

Utbildning och bakgrund

Efter tre fantastiska år på Karlstads Universitet tog jag kandidatexamen inom Medie- och Kommunikationsvetenskap med inriktning Visuell Kommunikation och Design. Jag har vidare läst fristående kurser på universitetet inom skissteknik och konst. Jag är även en Diplomerad Gymnasieekonom genom en speciell ekonomisk linje på gymnasiet med huvudfokus på företagande och marknadsföring.

Utöver formell utbildning är jag en livslång konstnär som alltid har tecknat, målat, varit kreativ och haft en passion för teknik, musik, datorer, film, människor och kommunikation.

Om
Tycka till

Vad säger kunder

Om

Marko har under anställningstiden arbetat som konsult hos Soleil AB där han uppburit en yrkesroll som Art Director.

Arbetsuppgifterna har bestått av design av hemsidor åt kommunala bolag, statlig verksamhet och privat sektor. Han har även skött UX/UI, varit ansvarig för tillgänglighet samt haft workshops med kunder och presenterat anbud i förhandlingar. Han har främst arbetat i Sitevision och han har varit UX/UI och Art Director i ett projekt som vunnit Sitevisions Guldhanden 2019 för Bästa intranät.

Marko har under sin tid hos Soleil AB utfört sitt arbete på allra bästa sätt. Han har varit en mycket uppskattad medarbetare och fått idel beröm vid de avstämningar som gjorts.

Pär Lagerqvist
Framtiden AB
Om

Jag anlitade Marko att designa och utveckla en webbplats och att ta fram en grafisk profil, inklusive logotyp, till min översättningsverksamhet. Min verksamhet är mitt levebröd och jag anförtrodde honom uppdraget baserat på den bottenlösa kreativitet jag såg i hans portfolio. Sajten skulle se påkostad ut, vara unik, ha en ”helhet” som gick igenom i logotyp och design, och utstråla professionalism – och resultatet var över all förväntan.

Jag fick vad jag inte visste att jag behövde. Marko är mycket professionell i sitt bemötande och tillmötesgående vad gäller önskemål – han är också tydlig med vilka önskemål som passar sig och inte i förhållande till hur kunden upplever t.ex. en funktion eller ett grafiskt element på en webbplats.

Jag skulle inte för en sekund vilja anlita någon annan så här i efterhand. Jag är mycket nöjd med vad han levererade och kan varmt rekommendera honom.

Patrick Högkvist
Danska Till Svenska AB
Om

När jag grundade mitt företag DutchCom AB letade jag efter en person/företag som skulle kunna tolka mitt idé att ‘bringa det bästa som Sverige har att erbjuda till Nederländerna’ i en grafisk företagsprofil och hemsida. Jag pratade lite med Marko, skickade min första version av affärsplan till honom och några dagar senare kom han med tre olika och kreativa logotypförslag. Två av dem blev kombinerade och det resulterade i en stark logotyp, grafiskt profil och hemsida som jag är jättestolt över!

Vad jag tyckte mest om i samarbetet med Marko är att han är väldigt professionell och att han har kunskap inom många områden. Han lyssnade alltid till mitt feedback och tolkade det direkt till nya versioner eller idéer. Samtidigt var han också kritiskt och informerade mig när han trodde att jag hade önskat något som inte var optimal lösning för det resultatet jag ville få fram, jag fick nya bättre idéer. Han gör vad han lovar, han är alltid tillgänglig för att svara dina frågor, alltså har Marko varit ett jättestort stöd i min resa att starta eget!

Corien Leemburg
DutchCom AB
Om

En mycket talangfull kille. Marko uppmärksammar de minsta detaljer och han kunde kommunicera utmärkt om mina kliniktjänster genom hemsidan och reklamfilmen. Resultatet efter reklamfilmen och annonsering var att väldigt många nya patienter ringde och boka tider och även många nya patienter från andra kommuner än Karlstad bokade tider, väldigt lyckat.

Marko var superkunnig och proffsig, gav mig många bra tips och rekommendationer för att kunna producera resultat av hög kvalité. Jag jobbar intensivt på min klinik med mina patienter och har därmed begränsad tid över till annat, där hjälpte Marko leda projektet och hjälpte mig med allt från A till Ö och kom alltid med unika lösningar, förslag och nyttiga idéer. Går det så ger jag mer än 5 av 5 stjärnor till Marko och lämnar mina bästa rekommendationer.

Samir Mikhael
Tandläkare Samir Mikhael AB
Om

Vi har arbetat med Marko under flera projekt nu och har aldrig varit någonting annat än jättenöjda! Allting sköts på ett väldigt professionellt sätt och kommunikationen har fungerat brilljant vilket jag tror är extremt viktigt för att ett projekt ska bli framgångsrikt. En annan stor fördel med att jobba med Marko är att han är oerhört mångsidig och kan kombinera sin skicklighet som konstnär med kunskaper inom PR och marknadsföring vilket jag tror är en oerhört värdefull egenskap. Kort sagt skulle jag inte tveka en sekund att rekommendera Marko!

Victor Bergh
Northlight
Om

Jag har tidigare jobbat med Marko och varit nöjd med hans verk. Är också personligen ett stort fan av hans tavlor. När vi behövde grafisk produktion till FIJI Water, då föll valet naturligt, Marko levererar rätt direkt. Vi kommer absolut att samarbeta med honom igen i framtiden.

Gustaf Karlsson
FIJI Water
Hallå hela pressen

Intervjuer och media

Intervju med NWT om ung företagsamhet i Värmland

Intervju med Svensk Näringsliv om företagsamhet

Om
Nå nya höjder

Är du redo att lyfta din verksamhet?


Nå mig alla dagar på
070-44 66 827 eller marko@imaginex.se

Nå mig alla dagar på
070-44 66 827 eller marko@imaginex.se