Skip to content

Vad har UX/UI, John Lennon och DaVinci med ImagineX att göra?

Ta reda på det här

(Imagine) och (X = experience)

(Imagine) och
(X = experience)

vilket betyder “föreställning” och “upplevelse”. Det är verksamheten i grunden, att ta en vision till verklighet, att föreställa sig något (Imagine) och ta det i mål och uppleva resultatet (X). Inspiration hämtas även från UX/UI (User experience / User interface).

“Där fantasin sätter gränserna”

“Där fantasin sätter gränserna”

är företagets strävan, slogan och strategi. Det ska inte finnas några tekniska begränsningar, endast vision och mål ska sätta gränserna. En del av inspiration till namnet och att våga drömma kommer från en personlig favoritlåt, Imagine av John Lennon.

X

Logotyp

Logotypen består av de mest grundläggande geometriska former, cirkeln och triangeln, lekfulla former. De bildar bokstäverna “i” och “x” som återges i formerna och negativ yta. I helheten kan man se en människa i fokus, inspirerat från da Vincis vitruvianske mannen. Allt ImagineX producerar är till för människor att uppleva, använda och ha nytta av. 

X
Grundformer

Grundformer

Bokstaven "i"

Bokstaven "i"

Bokstaven "x"

Bokstaven "x"

Människan i fokus

Människan i fokus

Rutnät

Rutnät

Fotografi på Marko Tosic

Det var kort om allt

Vad roligt att du tog del av tankarna bakom ImagineX. Jag hoppas att det var intressant och väckte ditt intresse, om du har några frågor eller funderingar hör gärna av dig på
070-44 66 827 eller marko@imaginex.se, hoppas vi hörs!

Tillbaka till Hem